Evenimente

December 15, 2018

The Surprising Details About Essay Assignment Support A lot of people Usually are not Aware of

Our convenient on-line service is entirely confidential and private, which means you never have to be worried about
December 14, 2018

The Suitable Approach for University student Essay

A fantastic rules undergraduate has to be careful adequate to identify the key challenges appear in the scenario. The suitable way to turn off an essay […]

COMUNICAT DE PRESĂ

București, 31 martie 2015– Asociația Județeană Ilfov Motivation a Sportului pentru Persoane cu Handicap lansează în premieră la nivel local, Structura de Economie Socială (SES) înființată în proiectul european Abilitățile Contează și Economic, al cărui obiectiv principal este creșterea participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii, precum și în viața economică și socială.

Evenimentul are loc la Hotel Ibis Parlament din București începând cu ora 10. Cu această ocazie este prezentat atât sub aspect informativ, cât și practic, prin demonstrații de utilizare – un automobil special adaptat pentru transportul persoanelor cu dizabilități, în condiții de maximă siguranță. De asemenea, vor avea loc demonstrații de utilizarea a unui elevator electric, dispozitiv care facilitează accesul pe trepte și vine astfel în întâmpinarea nevoii persoanelor de a avea acces la spațiile publice.

Structura de Economie Socială (SES) Ilfov a angajat un număr de 10 persoane, dintre care 5 din grupuri vulnerabile. Obiectul de activitate constă în transport adaptat pentru persoanele cu dizabilități – urban și interurban, servicii de scaune rulante – adaptare, întreținere /reparații și instruirea utilizatorilor și intermedierea produselor și serviciilor prin unitatea protejată autorizată în baza legii 448/2006.

Practic, misiunea SES este de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate adaptate, instruirea cu privire la utilizarea acestora și îmbunătățirea stării de sănătate, precum și punerea la dispoziție de mijoace de transport adecvate, care să le permită deplina integrare socială și profesională.

Asociația Județeană Ilfov Motivation a Sportului pentru Persoane cu Handicap derulează activitățile economice în localitatea Cornetu. Profitul obținut din livrarea serviciilor Structurii de Economie Socială este reinvestit în activități organizate de asociație, dedicate incluziunii persoanelor cu dizabilități. Asociația Județeană Ilfov Motivation a Sportului pentru Persoane cu Handicap este o organizație neguvernamentală, nonprofit înființată în anul 2001.
Pe parcursul a patru zile, reprezentanți ai persoanelor cu dizabilități, membri de familie, autorități publice, companii participă la un eveniment de marketing pentru prospectarea cerințelor cu privire la serviciile oferite de SES.

În cadrul proiectului Abilitățile Contează și Economic, au fost înființate 8 noi structuri de economie socială (SES), ce furnizează servicii pentru persoanele cu dizabilități în județele: Brașov, Buzău, Cluj, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Timișoara.

Un alt element de originalitate al acestui proiect îl constituie pilotarea și transferul, în România, a unui model de bună practică în domeniul economiei sociale din Marea Britanie. Unul dintre partenerii acestui proiect, Shaw Trust, coordonează, deja, cu succes, in Marea Britanie un număr de 8 întreprinderi sociale care furnizează servicii în diverse arii de ocupare pentru persoanele cu dizabilități. Prin urmare, acest proiect ne oferă șansa de a aplica și în România acestui model, urmărind dezvoltarea unei rețele de tip franciză socială.

Proiectul este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Shaw Trust din Marea Britanie, Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării, Fundația pentru Copii Sfântul Sava, Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț, Asociația Județeană Ilfov Motivation a Sportului pentru Persoane cu Handicap, Asociația Club Sportiv Roțile Astrale si trei organizatii infiintate in proiect: Asociația Club Sportiv Fii Independent, Asociația Club Sportiv Leii Timișoarei, Asociația Club Sportiv Roțile Abilității.